søndag 13. mars 2011

Sjokolade-sandwich og bringebærsorbet

Ingredienser :

Sjokoladebunn:
60 g sukker
25 g vann
1 egg
45 g smør
70 g mørk sjokolade
1 ss hvetemel
1ts vanilje extrakt eller vaniljesukker

Sjokolademousse:
2 eggeplommer
1/2 dl kremfløte
30 g sukker
100 g mørk sjokolade
2 dl kremfløte

Bringebærsorbet:
100g sukker
1dl vann
200g bringebær
1 eggehvite

Bringebærshot:
1 dl sukker
1 dl vann
bringebær

Sånn gjør du :

Bunn:
Kok sukker og vann i 2 minutter. Ha sjokolade, temperert smør i terninger og egg i en foodprosessor og hell i den varme sukkerlaken. Ha i hvetemel og vanilje extrakt. Kjør så sammen til en homogen masse. Hell blandingen i en form som er ca. 20 cm lang og 5 cm bred og stek på 150 0C i 12 minutter. Sett kaldt
Eg brukte ikea sin mufins form og fikk 12stk.

Mousse:
Kok opp 1/2 dl kremfløte, egg og sukker under visping. Skal bare boble. Ha i sjokoladen og la den smelte i denne blandingen. Avkjøl til kroppstemperatur. Visp 2 dl kremfløte (ikke for stiv) og vend det i sjokoladeblandingen.
Hell dette oppå sjokoladebunnen og frys. Kutt opp i ønsket form og legg på tallerkenen. la tine i 10–15 minutter før servering.

Bringebærsorbet:
Kok vann og sukker
Ha i bringebær og eggehvite
Mos med stavmikse.
Sil vekk bringebær frøene og frys sorbeen

Bringebærshot:

Kok opp til sukkeret er oppløst, og sett laken til avkjøling. Når laken er kald la bringebær trekke i laken. Sil av bærene og server laken i et shotglass ved siden av sjokolade sandwichen.


           

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar