fredag 8. april 2011

Oreo Dream

Da har eg prøvd meg på ei ny Oreo kake. Den er det nermeste eg har komme den som selges på kafe`er.

Oreo Dream Cake

Bunn:
120g sukker
50g vann
2 egg
90g smør
140g mørk sjokolade

2ss hvetemel
1 ts bakepulver


Sjokolademousse:
1dl fløte
2 egg
50g sukker
100g kokesjokolade
2-3 gelantinplater


5-7 oreokjeks

Fluffy-Oreo Cream:

1-2 glass med Marshmallows Fluff
 200 g philadeflia ost
 1 vaniljestang ( frø)
 5 dl fløte
 2 dl melis
 100 g hvit sjokolade
 6 gelatinblad
 1 pk oreo kjeks

   
Pynt:

Sjokoladesaus:
30g sjokolade
30g fløte

Oreokjeks

Sånn Gjør Du
Bunn:
Kok sukker og vann i 2 minutter.
Ha sjokolade, temperert smør i terninger,hvetemel, bakepulver og egg i sukker vann blandingen
Rør til alt er smelta.
Ha i ei smurt form (24cm)
Steik i 10-12 min på 150 grader. Sett kaldt (Hvis bunnen er bløt så steik den lenger til den er stivna mere.)


Sjokolade mousse:
Legg gelantin i bløt.
Pisk fløte til krem og sett kaltd.
Smelt kokesjokoladen i mikro Rør i sjokoladen avogtil.
Pisk egg og sukker til eggedosis.
Ta gelantin ut av det kalle vannet og press ut alt vann. Kok litt vann (så det dekker akuratt bunnen) i ein liten kasserolle
ha i gelantin i det kokene vannet. La stå litt.
Bland sammen kremen og eggedosisen.
Ha i sjokoladen og rør sammen, hell i gelantinen i ein tynn stråle mens du rører godt i krem blandingen.
La mousseen stivne lit før du tar den på kaken.


Smør ett tynt lag med mousse på bunnen. (ca 1/3del av mousseen.
La stå litt
Legg 5-7 oreokjeks i ein sirkel på bunnen.
Dekk kjeksene med resten av sjokolademousseen
Sett kaka i kjøleskapet.


Fluffy-Oreo Cream:
Legg gelantin i bløt
Pisk fløten og melisen til krem og sett den i kjøleskapet
Ha Philadelfia kremost, Marshmallows Fluff og frøene av 1 vaniljestang i ein mikser bolle.
Miks dette i noen minutter.
Smelt hvit sjokolade i 1 min i mikroen og rør til den er helt smeltet og godt blandet
( kan også smeltes i vannbad) La den hvile litt
Når oste blandingen er blitt luftig og fin, er det på tide og tilsette den smelta sjokoladen.
Miks det godt
Ta gelantin ut av det kalle vannet og press ut alt vann. Kok litt vann (så det dekker akuratt bunnen) i ein liten kasserolle
ha i gelantin i det kokene vannet. La stå litt.
Bland kremen og osteblandingen. Og hell i gelantin i ein tynn stråle mens du blander alt sammen.
Tilsett knuste oreokjeks eller mini oreo.
Hell over kaka og sett i kjøleskap til har stivna.


Sjokolade saus:
Varm fløte i ein kasserolle
Ha i kokesjokolade rør til alt er smelta.
Sett sjokolade sausen til avkjøling.

Pynt kaka med hakka oreo kjeks og sjokolade saus.



Håper det smaker
Lykke til
 Tips til å gjøre kaken litt lettere å lage. Bruk Toro sjokolade mousse, og freia sjokolade saus.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar