torsdag 7. april 2011

Løkringer (Tempuradeig)

200g hvetemel
80g potetmel
1 1/2 ts bakepulver
3dl mineralvann ( kan også bruke vann men blir ikke like luftig da)
1 ts salt
1ts pepper

1l olje til steiking

Bland alle ingrediensene sammen til ein litt tykk røre.
La stå litt

Skjær opp løk i ca 1/2cm tykke ringer.
Legg i vann i 10 min
Og tørk løkringene.

Ha oljen i ein tykk bunnet kasserolle eller jern gryte  og varm oljen

Ha dei tørka løkringene i deigen.
Steik ringene til dei får litt farge.
Legg løkringene på litt papir etter steiking så oljen som er på løkringene renner av (da blir det ikke olje smak av løkringene)
For å holde løkringene varm mens du steiker sett på steike ovnen på 150grader og legg dei i ei ildfast form og sett i ovnen.

Ein kan også steike kjøtt og fisk i denne deigen.
Vil ein ha litt meir smak er det bare å ta i meir krydder i deigen

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar