Bunn:
100g eggehvite
65g sukker
110g malte hasselnøtter eller mandler
115g melis
65g hvetemel
6g kakao
4g kanel
Sjokolademousse:
300g lys kokesjokolade (kan også bruke melkesjokolade)
3 dl fløte
90g sukker
95g eggeplommer
40g vann
5 plater gelantin
Ganache:
200g kokesjokolade
1 dl fløte
70g olje (helst hasselnøttolje)
Sånn gjør du :
Bunn:
Stivpisk eggehviter og sukker.
Bland det tørre og vend det forsiktigt i den stivpiskede eggehviten.
Fordel massen i ei form ( størrelse på form kan du velge 24, 26 eller 28 Kommer ann på hvor høg du vil den skal ver)
Steikes på 175g i 25-30 min Avkjøles
Sjokolademousse:
Legg gelantin i kaldt vann
Smelt kokesjokoladen i vannbad - avkjøles
Pisk fløten til krem uten sukker
Sukker, eggeplomme og vann varmes til ca 45-50 grader (ikke over 50 grader) avkjøles.
Rør med ein gaffel for å hindre at eggeplommen klumper seg/ stivner
Klem vannet ut av gelantinen og smelt den i litt av den varme blandingen.
Deretter blandes alt forsiktig sammen og fordeles i formen .
Sett kaken på frys til dagen etter
Ganache:
Smelt kokesjokoladen i vannbad.
Fløte og olje kokes opp og blandes med den smeltede sjokoladen.
Ta ut kaken fra frys og ta av forma på kaka også bunnen.
Sett kaka på ett matpapir og for del ganache`n på kaken og på sidene av kaken.
( Du kan også sette kaka på ei rist når du gjør dette da renner det overflødige ganachen ned og ikke rundt kaken)
Dette må gjøres mens kaka er frosen ellers knekker den.
Ganachen er stivnet etter 10 til 15 min
Du kan pynte med bær eller noen forskjellige nøtter.
Har ikke bilde av denne kaka men skal legge inn bilde når eg har laga den neste gang.
Lykke til
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar