fredag 1. mars 2013

Finnbiff

500 g reinsdyrskav
150 g bacon
250 g sjampinjong
2 ss smør til steking
2 dl vann
3 dl rømme
1 dl melk
3 skiver ekte geitost
5 stk knuste einebær
litt erter

Potetmos
10 poteter
3 dl melk
2 ss smør
½ ts salt
½ ts pepper  

Tilbehør: Rosenkål eller brokkoli, tyttebærsyltetøy

Brun finnbiff, bacon og sopp raskt på sterk varme.
Legg det over i gryten. Tilsett vann og la det koke opp, og så trekke i 10 minutter.
Tilsett rømme, melk, geitost, knuste einebær og la det trekke i 5 minutter. Smak til med salt og pepper.
Ha i litt frosne erter.
Hjemmelaget potetmos: Skrell potetene og kok dem møre, uten salt i vannet. Hell av vannet. Damp potetene litt.
Varm melk og smør i en kjele. Mos potetene og rør inn varm melk og smør. Rør godt.
Smak til med salt, pepper.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar