torsdag 7. mars 2013
Franske Makroner
35 g sukker
120 g eggehviter, romtempererte Ta dei ut av kjøleskap dagen før.
1/2 vaniljestang ( frøene)
150 g sukker, til sukkerlake
½ dl vann, til sukkerlake
litt kondittor faege
150 g mandelmel
150 g melis
Forvarm stekeovnen til 160 ˚C.
Alle ingredienser må vere romtemperert
Rør sammen mandelmel, melis og halvparten ( 60 g) av egghvitene i en bolle.
Bland godt.
Sett det til side så lenge.
Rør sammen 150 g sukker, frøene fra 1/2 vaniljestang og vann til sukkerlake i en liten kjele. Varm opp
til det når 118 ˚C.
Visp 35 g sukker og halvparten av eggehvitene skummende.
Tilsett sukkerlaken forsiktig langs kanten på miksebollen mens den mikser samtidig.
Miks det videre i cirka 3 minutter til.
Tilsett en dråpe karamellfarge mens det mikses.
Vend inn mandelmassen med en slikkepott. Det skal ikke bli for tykt, men heller ikke for flytende.
Ha røren i en sprøytepose med en Wilton 10 tipp. Sett små topper på størrelse med en femkroning på platen.
La makaronene hvile på stekeplaten i minst 1 time, slik at toppen blir fast. ( Eg bruker la den stå i 2 timer )
Stek makaronene på nederste rille i 10-12 minutter. Bruk 1 ekstra plate i ovnen
Avkjøl helt.
Eg pleier å fylle dei med hvitsjokolade smørkrem men du kan fint brukke annet fyll
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar