6 porsjoner
ca. 1,2 kg indrefilet av storfe (midtstykket)
2 ts salt
1 ts nykvernet pepper
2 ss smør til bruning
Til innbaking:
1 pk frossen butterdeig
egg
Soppmasse til fyll:
150 g frisk sjampinjong
1 stk løk
2 ss smør
3 ss hakket frisk kruspersille
2 dl fersk brødrasp
½ ts salt
½ ts peppe
Sånn gjør du:
1. Dersom du har hele fileten, skjæres endestykkene vekk. Brun fileten i stekepanna, krydre, og sett den til avkjøling.
2. Finhakk sjampinjong og løk. Stek i smør under omrøring til all væske har fordampet, ca. 10 minutter. Tilsett persille og brødsmuler. Smak til med salt og pepper.
3. Legg butterdeigplater sammen så de danner en stor nok flate til å rulle rundt fileten. Pensle pisket egg i skjøten og lim dem sammen. Legg halvparten av soppmassen langs midten av butterdeigen. Fileten legges oppå, deretter soppmasse på toppen. Pakk butterdeigen rundt fileten og lim igjen med pisket egg. Legges med "sømmen "ned på bakepapir på stekeplaten. Bruk kanter og avskjær fra butterdeigen til å lage mønster på toppen. Pensle med sammenpisket egg og sett den til avkjøling til den skal stekes. Kan gjerne stå ustekt til neste dag.
4. Stek på 200 ºC i ca. 20 minutter til steketermometeret viser 57 ºC. Liker du kjøttet mer stekt sånn som eg gjør så steiker du det lenger på steikepanno og når du steiker i ovnen litt lenger tid.
Når eg lagde det selv så serverte eg med Hasselbackpoteter, også låg eg gullrøtter atme potetene som eg bakte i ovnen mens potetene steikte. saus lagde eg ikke lagde heller brokolipure.
Bildet er hentet i fra http://www.matprat.no/
Lykke till
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar