lørdag 6. november 2010

Sjokoladepasta

500 g sjokolade
250g sirup
Fremgangsmåte:

1. Sjokoladen smeltes forsiktig i vannbad, pass på så den ikke blir for varm, sirupen varmes i kjele til den er lunken. 
2. Rør sirupen godt inn i sjokoladen og hell den varme blandingen i f.eks. fryseposer. Klapp flatt, fjern vakuum, steng posen og legg til avkjøling på benken i ca. ett døgn, eller til den stivner. 
3. Før sjokoladepastaen skal brukes, må du kna den opp. Massen er hard og kan varmes i mikro-bølgeovn i noen sekunder. Men vær forsiktig, den smelter fort! Den ferdige sjokoladepastaen skal være smidig og kan brukes til alt fra kakelokk til blomster. 
4. Dersom den er seig når den kjevles ut, kan du kjevle den ut med litt maizenna. Pass på så du ikke får mel også på oversiden, det vil sette merke på lokket ditt. Pastaen bør kjevles på plastunderlag med plast- eller silikonkjevle. (Du kan også tillate deg å kna inn litt marsipan dersom du synes den er vanskelig å jobbe med, marsipan gjør den smidigere.) 
5. Bruk gjerne marsipansett til å forme diverse blomster. Pass på ikke å jobbe for mye med pastaen, den smelter fort i hendene dine. 
Enkel sjokoladepasta:
Smelt sjokolade i marsipan, Bruk ca. 100 g smeltetsjokolade til 250 g marsipan. Kna sammen til en smidig masse. Denne pastaen er noe tørrere enn den andre. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar